Een perscontainer bespaart geld, ruimte en een prettiger leefomgeving

Hoe werkt een ondergrondse Perscontainer?

Een ondergrondse perscontainer werkt bijna exact hetzelfde als een standaard ondergrondse container. Ze passen in dezelfde betonput en voor de gebruiker veranderd er niks. De Sidcon container heeft een persmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het afval na inwerping wordt gecomprimeerd. Deze aansturing wordt volledig automatisch gedaan en is van afstand te monitoren. Zo weet je altijd hoeveel afval erin zit, en dus wanneer te legen.
Door het persen kan er 5-10x meer afval worden ingezameld. Jouw winst? 5-10 keer minder ondergrondse containers! Of 5-10keer minder legen, ofwel minder transport!
Waarom dit verschil? PMD bevat meer “lucht” dan restafval. En karton meer lucht dan papier. Hierdoor varieeert dit. Maar over het algemeen kun je stellen: restafval 5x meer! papier/karton 6x meer! PMD 10x meer. Wordt er PMD en restafval samen ingezameld, dan kun je 6-7x meer kwijt in een Sidcon perscontainer.

Alle voordelen van een perscontainer op een rij

  • Meer ruimte: wanneer je meer afval kwijt kan in 1 betonput. Heb je dus ook minder putten nodig. Fijn voor het centrum maar denk ook aan hoogbouw locaties of drukke wijken.
  • Minder km’s: je hoeft minder vaak te legen, dit geeft een kostenvoordeel. Zeker wanneer de afstanden lang gaan de aantal km’s snel naar beneden. Tot een factor 10.
  • Meer veiligheid: minder vaak legen is gelijk ook minder grote vuilniswagens op de weg die continu moeten stoppen of door nauwe straten manoeuvreren. Hierdoor zullen er minder ongelukken zijn.
  • Luchtkwaliteit: Vuilniswagens rijden 90% van de tijd in de bebouwde kom waar de luchtkwaliteit een groot aandachtspunt is. Minder vrachtwagens geeft direct minder uitstoot.
  • Onderhoudskosten: In plaats van 10 pmd persen kun je nu terug naar 1. Ofwel, 9x minder onderhoud.

Wanneer een perscontainer inzetten?

Er zijn veel meer voordelen dan alleen de kosten! Echter onderaan de streep moet er een financiële verantwoording liggen. Wij kunnen in detail helpen om in kaart te brengen op welke locaties een perscontainer interessant is. Er zijn vele harde en zachtere factoren die hierin een rol spelen. Uit onze ervaring blijkt dat het financieel vaker loon dan dat er in eerste instantie wordt gedacht.
Een gouden regel die wij gebruiken is dat wanneer een ondergrondse container vaker dan 2 keer per week wordt geleegd het financieel al loont. Dit is voor ons altijd het startpunt, vandaar wordt in detail gekeken welke randvoorwaarden er zijn.

1250 containers bij meer dan 100 gemeenten

SIDCON IS GESPECIALISEERD IN ONDERGRONDSE PERSCONTAINERS. “ONZE EERSTE PERSCONTAINER HEBBEN WIJ IN 2008 GEPLAATST” ALDUS REINIER SIDERIUS DIRECTEUR VAN SIDCON. “WIJ ZIEN DAT EEN PERSCONTAINER PRECIES AANSLUIT OP DE WENSEN VAN DE GEMEENTE. DIT VERTAALD ZICH OOK TERUG IN CIJFERS. INMIDDELS LEVEREN WIJ AAN MEER DAN 100 GEMEENTEN IN BINNEN EN BUITENLAND EN HEBBEN WIJ MEER DAN 1250 PERSCONTAINERS STAAN VOOR RESTAFVAL, PMD EN OPK.”
Reinier Siderius - Directeur Sidcon

Wij denken graag mee hoe Sidcon bij kan dragen bij een betere afvalinzameling.

Stuur een email of bel Daan of Pieter rechtstreeks.

Pieter van Ravensteijn

06 12 75 73 06
p.vanravensteijn@sidcon.nl

Daan Janssen

06 57 54 75 08
d.janssen@sidcon.nl