Plastic

In Nederland wordt plastic afval samen met metaal en drankenkarton verzameld. Deze soorten verschillen zodanig van elkaar dat ze na inzamelen makkelijk van elkaar gescheiden kunnen worden.

Recycle-kwaliteit
Van jouw plastic afval worden bijvoorbeeld weer broodtrommels en dakpannen gemaakt. Door van plastic afval weer grondstoffen te maken voor nieuwe plastic verpakkingen en producten, besparen we op fossiele grondstoffen. Hoe beter de kwaliteit van het afval des te beter kan het verwerkt en gerecycled worden. Onze ondergrondse perscontainers zijn zo gemaakt dat het vergroten van de kwaliteit van het afval bevorderd wordt. Zo zorgen we samen voor een betere en mooiere wereld.

Wat wel en wat niet?
Het is niet altijd even makkelijk om te weten of iets bij het PMD-afval hoort. Zo horen plastic tasjes, broodzakken, de deksel van de pot pindakaas, pasta- en rijstverpakkingen, verpakkingen van vleeswaren en kaas, groente-, fruit- en saladebakjes, bekers voor yoghurt en schoonmaakmiddelen wel bij het PMD. Maar ook potjes voor gel, medicijnen of vitamines en kleine plantenpotten. Klein speelgoed, zoals een speelgoedauto, piepschuim, chips-verpakkingen en landbouwplastic hoort dan weer niet thuis in het plastic afval. Best verwarrend, soms. Meer informatie over plastic afval en inzamelen vindt je op de website van je gemeente of de afvalinzamelaar in jouw gemeente.

slimme containers voor plastic afval

Presstation Pro

Ondergrondse perscontainer

Grootste capaciteit

Presstation Bin

container voor kliko

Container met kantelsysteem

Presstation Compact

perscontainer voor binnen

Perscontainer voor hoogbouw

Duurzame innovaties voor afvalinzameling

Sidcon milieutechniek is marktleider op het gebied van ondergrondse perscontainers voor plastic-, rest- en bedrijfsafval. Ons doel is om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen om het later weer te kunnen recyclen en bij te dragen en CO2 reductie. Dankzij onze gepatenteerde techniek kan het afval tot een minimaal volume gecomprimeerd worden. Op deze manier proberen wij bij te dragen aan een duurzame en circulaire economie en gemeenten te helpen bij het behalen van de afvaldoelstellingen.

Tevens zijn wij steeds bezig om ons verder te ontwikkelen in duurzame en innovatieve afvaloplossingen. Voorbeelden hiervan zijn onze nieuwe inzamelmiddelen die het gescheiden inzamelen van afval bij hoogbouw mogelijk maken, de Presstation Compact en de Freshstation Organic. Al onze ondergrondse perscontainers verzamelen tevens slimme data. Data die ons veel leert over afvalinzameling en inzicht biedt in ontwikkelingen en prestaties per afvalfractie of gemeente. Wij gebruiken feiten en cijfers om inzamelstromen verder te optimaliseren. De ondergrondse perscontainer is de afgelopen jaren bij meer dan 95 gemeenten in Nederland geplaatst.