Plastic

In Nederland wordt plastic afval samen met metaal en drankenkarton verzameld. Deze soorten verschillen zodanig van elkaar dat ze na inzamelen makkelijk van elkaar gescheiden kunnen worden.

Recycle-kwaliteit
Van jouw plastic afval worden bijvoorbeeld weer broodtrommels en dakpannen gemaakt. Door van plastic afval weer grondstoffen te maken voor nieuwe plastic verpakkingen en producten, besparen we op fossiele grondstoffen. Hoe beter de kwaliteit van het afval des te beter kan het verwerkt en gerecycled worden. Onze ondergrondse perscontainers zijn zo gemaakt dat het vergroten van de kwaliteit van het afval bevorderd wordt. Zo zorgen we samen voor een betere en mooiere wereld.

Wat wel en wat niet?
Het is niet altijd even makkelijk om te weten of iets bij het PMD-afval hoort. Zo horen plastic tasjes, broodzakken, de deksel van de pot pindakaas, pasta- en rijstverpakkingen, verpakkingen van vleeswaren en kaas, groente-, fruit- en saladebakjes, bekers voor yoghurt en schoonmaakmiddelen wel bij het PMD. Maar ook potjes voor gel, medicijnen of vitamines en kleine plantenpotten. Klein speelgoed, zoals een speelgoedauto, piepschuim, chips-verpakkingen en landbouwplastic hoort dan weer niet thuis in het plastic afval. Best verwarrend, soms. Meer informatie over plastic afval en inzamelen vindt je op de website van je gemeente of de afvalinzamelaar in jouw gemeente.

slimme containers voor plastic afval

Presstation Pro

Ondergrondse perscontainer

Grootste capaciteit

Presstation Bin

container voor kliko

Container met kantelsysteem

Presstation Compact

perscontainer voor binnen

Perscontainer voor hoogbouw