Renkum

Freshstation Organic in Renkum, oplossing voor GFE scheiden in hoogbouw.

De afgelopen tijd heeft bij drie appartementencomplexen in de gemeente Renkum een pilot plaatsgevonden met één van onze nieuwste producten, de Freshstation Organic. De gemeente Renkum had (en heeft) als doel om de kwaliteit van het gescheiden organisch keukenafval (GFE) te verbeteren. De pilot met de Freshstation Organic stelt de bewoners van de appartementencomplexen in staat om de container in de praktijk te testen en bij te dragen aan een duurzame samenleving. De gemeente Renkum was op zoek naar een maatoplossing voor het GFE-afval in de hoogbouw.

De Freshstation Organic is bedoeld voor organisch keukenafval en bevat voorzieningen om geur te vermijden. GFE-afval kan nog wel eens stinken maar doordat de Freshstation Organic is voorzien van een metalen geïsoleerde cocon met koelelement en ozongenerator verdwijnen nare geurtjes. Doordat de Freshstation Organic geplaatst wordt in het eigen appartementencomplex van de bewoners wordt het de bewoners zo makkelijk mogelijk gemaakt om hun GFE-afval te scheiden.

De resultaten van de pilot waren overwegend positief. Zo positief zelfs, dat sommige bewoners het als een gemis ervaren dat de Freshstation Organic er niet meer staat. De verbeterpunten zijn door ons meegenomen in het verdere ontwikkel- en productieproces waardoor de ‘Organic’ een nog innovatiever product is geworden dan het al was.