Stage lopen bij Sidcon

Wat men moet leren doen, leert men door het te doen – Aristoteles

Hoe is het om bij Sidcon stage te lopen? Naära vertelt het.

Naära was één van onze marketing-communicatie stagiaire. Van februari tot juni 2019 liep ze bij ons haar afstudeerstage. Zij is nu afgestudeerd aan de opleiding Communicatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens haar stageperiode deed zij onderzoek naar het aankoopproces van een aantal van onze potentiële klanten. Het onderzoek had betrekking op onze twee nieuwste producten; de Freshstation Organic en de Presstation Compact.

Verwachtingen
Naära: “Ik had eerlijk gezegd geen specifieke verwachtingen toen ik aan mijn afstudeerstage begon. De eerste week van mijn stage stond in het teken van het bedrijf leren kennen. Ik werd door mijn begeleider goed meegenomen in de dagelijkse werkzaamheden van de afdeling marketing. Hierdoor kon ik langzamerhand mijn eigen weg vinden binnen Sidcon.”

Een gemiddelde werkdag
Naära: “Ik kom elke dag met de bus rond half 9 aan bij Sidcon. Meestal zitten mijn begeleider en ik op maandag en vrijdag samen om de werkzaamheden voor de week door te spreken. Op maandag kijken we wat er die week gebeuren moet en op de vrijdag kijken in hoeverre dit gebeurt is. Zodra ik deze werkzaamheden heb genoteerd, mag ik zelf mijn dagindeling bepalen. Rond 12:30 hebben we een gezamenlijke lunchpauze. Na de lunch vervolg ik mijn dagtaken. Tussendoor kan ik overleggen met mijn begeleider voor eventuele feedback of vragen. Om 17:00 loop ik weer richting de bus om naar huis te gaan.”

Uitdagingen
Naära: “Omdat ik zelf nog niet bekend was met de organisatie en de branche waarin het zich bevind, was dat al een uitdaging op zich. Ik vond het dan ook best spannend om hier mijn aan afstudeerscriptie te beginnen. De uitdaging voor mij is dan ook om nog meer over de branche en de organisatie te weten te komen. Op deze manier kan ik zorgen voor een passend onderzoek om daarmee een goed advies te geven aan Sidcon.”

Waarom je bij Sidcon stage moet lopen
Naära: “Als je op zoek bent naar een uitdagende afstudeerstage, dan moet je zeker bij Sidcon zijn. Sidcon geeft je de mogelijkheid om alles wat je hebt geleerd, nog een keer toe te passen in zowel je scriptie als je werkzaamheden. Als je vragen hebt, kun je direct bij je begeleider terecht. Het is bij Sidcon ook erg fijn, dat je veel tijd krijgt om aan je scriptie te werken. Indien je wat meer tijd nodig hebt, kun je dat aangeven en dan zal daar rekening mee worden gehouden. Naast je onderzoek krijg je ook een aantal verantwoordelijkheden binnen de organisatie. Zo heb ik eind maart mee mogen helpen met de voorbereidingen voor een event waar Sidcon aanwezig was: Het Gemeentelijk Grondstoffencongres in Utrecht. Dit is ook fijn, zodat je jezelf verder kunt ontwikkelen voordat je gaat afstuderen!”

Wat hoop je nog te leren?
Naära: “Ik hoop meer te leren over de Freshstation Organic en de Presstation Compact. Ik ben benieuwd hoe verschillende afval-inzamelaars tegen deze producten aan kijken. Ik ben ook benieuwd hoe de uiteindelijke gebruikers beide producten ervaren. Dit zijn aspecten waar ik in de aankomende drie maanden graag nog meer over zou willen leren!”

Ben jij nieuwsgierig geworden naar nog meer verhalen van oud-stagiaires? klik dan hier.