2-04-2020 |

Stagiaires van Sidcon

Stage lopen bij Sidcon

Hoe is het om stage te lopen bij Sidcon?

Onze oud-stagiairs vertellen het:

Hoi wij zijn Dave, Glenn en Sven. Van februari tot september hebben wij drie stagegelopen bij Sidcon. Dave volgt de opleiding werktuigbouwkunde en heeft voor zijn afstudeeropdracht een nieuw type ondergrondse perscontainer ontworpen en daarnaast de functie Engineer ingevuld. Glenn studeert ook werktuigbouwkunde en heeft zich voornamelijk beziggehouden met het ontwikkelen van een perscontainer voor papierafval. Sven is derdejaars industrieel ontwerp student en is druk bezig geweest met het verbeteren van een van onze producten. Ja, druk is het want er is iedere dag genoeg werk te doen. Als je je niet wil vervelen tijdens je stageperiode en van hard werken houdt, raden wij jou deze stageplek zeker aan. Iedere vrijdagmiddag hebben we een kleine vrijmibo en nuttigen wij enkele biertjes aan de grote houtentafel.

Onze leukste herinnering

Glenn: “Het leukste was toch wel dat we onze kennis in de praktijk konden brengen en het samenwerken met collega’s. Als we dan met elkaar een technisch probleem hadden opgelost, voelde dat echt top.”

Dave: “Mijn leukste herinnering is de tripjes met collega’s naar persen in alle uithoeken van het land.”

Sven: “Het intekenen van nieuwe ideeën in SolidWorks is leuk maar het daarna op korte termijn ook in je handen hebben is nog leuker. Die mogelijkheid wordt je hier geboden.”

Wat wij niet gaan missen

Gelukkig hoeven we nu niet meer voor iedereen koffie te halen, heel vroeg op te staan en op kantoor te zitten terwijl het buiten 30 graden is. Ja, dat gaan we niet missen.

Waarom wij iedereen een stage bij Sidcon aanbevelen

Glenn: “Sidcon is een innovatief bedrijf waarin je je als stagiair werktuigbouwkunde verder kunt ontwikkelen in bijvoorbeeld productontwikkeling of werkvoorbereiding. Er zijn genoeg technische problemen die je kunt oplossen doordat veel producten modulair zijn opgebouwd. Verder werd mij als stagiair de ruimte geboden om zelfstandig dingen binnen het bedrijf te ondernemen.”

Dave: “Tijdens een stage bij Sidcon is geen dag hetzelfde. De ene dag ben je de hele dag op kantoor iets aan het ontwerpen voor de werkplaats en de andere dag ga je naar de andere kant van Nederland om bijvoorbeeld een pers op te meten. Daarbij word je tijdens je stage maximaal ondersteund door je collega’s.”

Sven: “Met Industrieel ontwerpen kun je een hoop richtingen op. Mijn interesses liggen bij werktuigbouwkunde. Van beide vakgebieden zijn er tijdens mijn stage opdrachten neergelegd. Dat alleen maakt het al zeer leerzaam. Daarnaast word je oprecht behandeld als volledig werknemer. Een zeer leerzame, gezellige en goede ervaring waar ik veel profijt van ga hebben. Sommige stages wil je zo snel mogelijk afronden om er maar vanaf te zijn, maar dat is hier absoluut niet het geval. Ik zie mezelf hier gerust en tevreden werken als werknemer van Sidcon.”

Marketing & Ingenieur

Floris en Haris hebben beide hun stage afgerond bij Sidcon. Floris als ingenieur en Haris op de afdeling Marketing. In dit interview vertellen zij over hun ervaringen en hoe ze de eerste 2 maanden stage hebben ervaren.

Verwachtingen
Haris: Eerlijk gezegd had ik vrij weinig verwachtingen toen ik met deze afstudeerstage begon. Sidcon is een organisatie waar ik weinig vanaf wist. Ik had me wel ingelezen maar ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik was dan ook verbaasd dat een bedrijf dat zo klein oogt, nationaal marktleider is op het gebied van ondergrondse perscontainers.

Floris: Omdat dit mijn eerste stage was, wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten. Sidcon was voor mij ook een vrij onbekend bedrijf dat, ondanks de grootte, wel heel professioneel oogt.

Een gemiddelde werkdag

Haris: Ik arriveer met de bus rond half 9 bij Sidcon. Nadat ik mijn werkzaamheden voor de dag bekijk, beslis ik of ik aan mijn scriptie ga werken of aan de werkzaamheden binnen Sidcon. Per week spreken we af welke dag ik wat doe. Dit werkt voor beide partijen heel prettig. Om 12:30 uur hebben we een gezamenlijke lunch en praten we over van alles en nog wat. Tussendoor pik ik nog wat dingen op die misschien handig zijn om te verwerken in mijn scriptie. Rond het eind van de middag ontvang ik vaak feedback op mijn geleverde werkzaamheden. Om 17:00 uur ga ik weer naar huis en is de dag voorbij!

Floris: Ik arriveer met de scooter rond half 9 bij Sidcon. Ik gebruik een globale planning zodat ik ongeveer weet wat ik per dag moet doen. Per dag maak ik hier weer een kleine dagplanning van, dat werkt overzichtelijk. Vervolgens ga ik aan de slag met mijn eerste taken, deze variëren van onderzoek doen voor mijn stage opdracht tot taken voor Sidcon. Om 12:30 uur gaan we altijd een half uur lunchen waarbij ik samen met wat collega’s soms een blokje omloop. Na de lunch vervolg ik weer mijn dagtaken tot 17:00 uur waarna de dag weer voorbij is en ik naar huis ga.

Uitdagingen

Haris: Op de afdeling Marketing kom je weinig in contact met het technische aspect van Sidcon. Toch lijkt het mij interessant om hier meer kennis over te hebben, aangezien Sidcon wel een technisch product levert. Ook kan ik niet wachten om mijn uiteindelijke advies te leveren aan Sidcon om te kijken wat dit kan opleveren voor het bedrijf.

Floris: Op de afdeling productontwikkeling is er elke dag wel iets te doen De grote uitdaging in het ontwerpen van dingen die echt geproduceerd worden, is dat je met veel meer dingen rekening moet houden dan alleen de werking van het product. Zo moet er onder andere goed nagedacht worden over hoe je iets monteert en produceert. In de praktijk is het dan ook heel anders dan in de theorie.

Waarom wij iedereen een stage bij Sidcon aanbevelen

Haris: Naast het feit dat Sidcon goed bereikbaar is en een uniek product biedt, is de begeleiding ook super. Vooral tijdens een afstudeerstage is goede begeleiding heel belangrijk en binnen Sidcon wordt je vaak bijgestaan als je hulp nodig hebt of met een vraag zit. Ook heb je veel eigen verantwoordelijkheden waardoor de balans goed verdeeld is.

Floris: Sidcon is een heel gezellig bedrijf waar iedereen bereid is om je te helpen als je ergens vastloopt. Ook word je heel vrij gelaten in hoe jij denkt dat je het beste een situatie kan aanpakken, op deze manier kan je zelf je handelingen evalueren.

Ben jij nog opzoek naar een passende stage? Klik dan hier en kijk of er iets voor jou tussen zit!

Deel dit bericht op: