Een perscontainer bespaart geld, ruimte en het milieu

WAAROM HEEFT EEN ONDERGRONDSE PERSCONTAINER MEER CAPACITEIT?

De Sidcon container heeft een persmechanisme. Dit mechanisme zorgt ervoor dat het afval wordt gecomprimeerd. Deze aansturing gaat volledig automatisch en is via de webportal 24/7 te monitoren. Door de accurate vulgraad meting kan de perscontainer optimaal worden gebruikt.

Door het persen kan er 5-10x meer afval worden ingezameld. Jouw winst? 5-10 keer minder ondergrondse containers of 5-10 keer minder legen.

Waarom dit verschil? PMD bevat meer “lucht” dan restafval. En karton meer lucht dan papier. Hierdoor varieert dit. Maar over het algemeen kun je stellen:

  • Restafval wordt 5x gecomprimeerd
  • Papier/karton wordt 6x gecomprimeerd
  • PMD 10x gecomprimeerd

3 containers op een rij of meer dan 2 keer per week ledigen?

Wanneer een ondergrondse container meer dan 2 keer per week wordt geleegd is een perscontainer financieel rendabel. In uw gemeente zijn er ongetwijfeld ondergrondse containers die 2 keer per week of vaker worden geleegd. Naast het financiele plaatje zijn er nog meer bijkomende voordelen.

Denk hierbij aan fijnstof reductie, Co2 besparing, onderhoudskosten van voertuigen maar aan minder standaard containers in de buitenruimte.

Wij kunnen helpen om in kaart te brengen op welke locaties een perscontainer interessant is. Er zijn vele harde en zachtere factoren die hierin een rol spelen. Uit onze ervaring blijkt dat het vaker loon dan dat er in eerste instantie wordt gedacht.


1250 containers bij meer dan 100 gemeenten

Sidcon is gespecialiseerd in ondergrondse perscontainers. “Onze eerste perscontainer hebben wij in 2008 geplaatst” aldus Reinier Siderius. “Wij zien dat een perscontainer aansluit op de wensen van de gemeente. Dit vertaald zich ook terug in cijfers. Inmiddels leveren wij aan meer dan 100 gemeenten in binnen en buitenland en hebben wij meer dan 1250 perscontainers staan voor Restafval, PMD en OPK.”

“Onderhoud en service is voor ons key! Wij kunnen vaak vooraf al signaleren dat er een probleem gaat optreden. Met vier voertuigen die iedere dag onderweg zijn kunnen we adequaat hierop reageren.”

Reinier Siderius - Directeur Sidcon

Wij denken graag mee hoe Sidcon bij kan dragen aan een betere afvalinzameling.

Stuur een email of bel Daan of Pieter rechtstreeks.

Pieter van Ravensteijn

06 12 75 73 06
p.vanravensteijn@sidcon.nl

Daan Janssen

06 57 54 75 08
d.janssen@sidcon.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.