Wij zijn ervan overtuigd dat afvalinzameling zoveel beter kan. Beter voor de portemonnee, beter voor het milieu en beter voor alle inwoners van Nederland. Ons doel is om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen om het later weer te  recyclen. Zo dragen wij bij aan een duurzame en circulaire economie en helpen wij gemeenten bij het behalen van hun afvaldoelstellingen.

  • Over Sidcon

    Onze jarenlange betrokkenheid bij afvalinzameling heeft ons een grote bron van kennis en ervaring opgeleverd. Op basis van die feiten en inzichten realiseren wij innovatieve afvaloplossingen.

    Bekijk onze projecten >

Duurzame innovaties voor afvalinzameling 

Sidcon is marktleider op het gebied van ondergrondse perscontainers voor plastic-, rest- en bedrijfsafval. Het doel is om afval zo efficiënt mogelijk in te zamelen om het later weer te kunnen recyclen. Dankzij onze gepatenteerde techniek kan het afval tot een minimaal volume gecomprimeerd worden. Op deze manier probeert Sidcon bij te dragen aan een duurzame en circulaire economie en gemeenten te helpen bij het behalen van de afvaldoelstellingen. Tevens is het bedrijf steeds bezig om zich verder te ontwikkelen in duurzame en innovatieve afvaloplossingen. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe inzamelmiddelen die het gescheiden inzamelen van afval bij hoogbouw mogelijk maken, de Presstation Compact en de Freshstation Organic. Elke ondergrondse perscontainer van Sidcon verzamelt tevens slimme data. Data die ons veel leert over afvalinzameling en inzicht biedt in ontwikkelingen en prestaties per afvalfractie of gemeente. Feiten en cijfers die gebruikt kunnen worden om inzamelstromen continu verder te optimaliseren. Het innovatieve en gepatenteerde product is de afgelopen jaren bij meer dan 85 gemeenten in Nederland geplaatst.

Lees meer over Sidcon & duurzaamheid >

 

Klimaat Neutrale Organisatie

Het thema MVO is ook binnen de bedrijfsvoering van Sidcon heel belangrijk. In onze activiteiten zijn wij consequent bezig om de impact op het milieu te verkleinen. Soms lukt dit wel, soms ook nog niet. Steeds meer consumenten hebben net als wij behoefte aan eerlijke en ‘groene’ producten en diensten. Bij Sidcon vinden wij dit heel belangrijk en zijn daarom aan de slag gegaan om onze CO2 uitstoot te verminderen. En dat is gelukt! Op 20 februari zijn wij door Climate Neutral Group positief beoordeeld en voldoen wij aan alle criteria om in 2018 het label ‘Klimaat Neutrale Organisatie’ te mogen voeren.

Erkend Leerbedrijf

Door continu te investeren in de nieuwste technieken en innovatieve producten proberen wij te blijven innoveren en voorloper te zijn in innovatieve afvaloplossingen. Onze kennis en passie in het vak geven wij graag door en daarom zijn wij een Erkend Leerbedrijf voor het technisch vakmanschap. Wil jij bij ons stage lopen? Bekijk dan snel onze openstaande stage-vacatures hier.

ISO certificaat

Kwaliteit en milieu vinden wij heel belangrijk en daarom zijn wij ISO gecertificeerd. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten krijgen wat met ze is afgesproken en proberen daarom zo transparant mogelijk te zijn. Onze producten voldoen aan de eisen die vanuit de wet- en regelgeving gesteld worden.Tevens voldoen wij aan het ISO 14001 certificaat dat laat zien dat wij verantwoordelijk omgaan met het milieu. Dit doen wij door bijvoorbeeld niet alleen bij het productieproces gebruik te maken van groene stroom maar ook in ons kantorenpand. Daarbij proberen wij onze defecte containers zoveel mogelijk te repareren of indien nodig ergens anders opnieuw in te zetten. Dit vinden wij belangrijk en daarom wordt hier ook regelmatig op gecontroleerd.

Wij vinden privacy belangrijk. Lees daarom hier hoe wij met vertrouwelijke gegevens omgaan.