Sidcon, een innovatief duurzaam bedrijf

In 2008 leverde Sidcon de eerste ondergrondse perscontainer voor PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen). Snel daarna is daar de ondergrondse perscontainer voor restafval bijgekomen en in 2019 de ondergrondse perscontainer voor OPK (Oud Papier en Karton). Tussendoor hebben we ook de Presstation Bin ontwikkeld, een ondergrondse perscontainer die een minicontainer automatisch kan legen. Allemaal innovatieve inzamelmiddelen die de wereld weer een beetje duurzamer maken. Containers hoeven minder vaak te worden geleegd en je hebt er minder nodig.

Kwaliteit door jarenlange ontwikkeling

Kwaliteit zit ’m in de details en de ondergrondse perscontainer is tot in de kleinste details verbeterd met zijn robuuste design en weinig verklemmingen en storingen. Het continue verbeteren zit in onze cultuur en is vastgelegd in de ‘loop of improvement’. In de eerste jaren voerden we bijna wekelijks verbeteringen door. En dit voortdurend streven naar het verbeteren van onze producten heeft ons gebracht waar wij nu staan. Het resultaat, een doorontwikkelt en volwassen product. De ‘loop of improvement’ gebruiken wij – zij het minder frequent – nog altijd.

Eigen engineering en productie

Bij Sidcon ontwikkelen en produceren we al onze producten zelf en werken we zo veel mogelijk met leveranciers in de directe omgeving. Hier hebben we bewust voor gekozen, omdat er zo meer controle over de kwaliteit van het hele productieproces is. Bovendien kunnen we verbeteringen snel doorvoeren en nieuwe producten snel op de markt brengen. Zo hebben we in 2020 de FRESHSTATION organic voor GFE in de hoogbouw op de markt gebracht en introduceren we binnenkort de Presstation Compact voor plastic in de hoogbouw.

Meer afval scheiden in de hoogbouw

De FRESHSTATION organic staat inpandig en is bedoeld voor het inzamelen van GFE (Groente- Fruit- en Etensresten). Door interne koeling kan de FRESHSTATION organic prima geplaats worden op plekken waar mensen dagelijks langslopen, zoals de hal van appartementencomplex. Gebruikers zijn zo eerder geneigd om hun GFE-afval in de container te doen. GFE-afval wordt minder verspild en beter gescheiden, waardoor meer grondstoffen bewaard blijven.

De Presstation Compact is een laagdrempelige oplossing voor de afvalinzameling van PMD (Plastic, Metaal en Drankverpakkingen) in appartementencomplexen en hoogbouw. Er wordt gebruik gemaakt van een standaard rolcontainer, maar wel met een hoge capaciteit, dankzij het persmechanisme. Het compacte design maakt ook deze container geschikt voor inpandig gebruik.

FRESHSTATION organic in Den Haag