Hoe de ondergrondse perscontainer helpt verduurzamen

Sidcon wil bijdragen aan een betere wereld door de inzameling en verwerking van afval zo veel mogelijk te verduurzamen. Onze bijdrage bestaat onder andere uit het ontwikkelen van innovatieve inzamelingsmiddelen maar ook door deze zo duurzaam mogelijk te produceren. Zo is Sidcon sinds 2021 verbonden aan de CO2-prestatieladder en zijn we actief bezig met het introduceren van CO2-reductieplannen.

Inzamelen met minder CO2-uitstoot

De Presstation Pro en Presstation Bin zijn allebei containers met een persmechanisme. De verhoogde afvalcapaciteit zorgt ervoor dat ze minder vaak geleegd hoeven te worden, wat weer leidt tot een lagere CO2-uitstoot door inzamelvoertuigen. De verhoogde capaciteit zorgt er ook voor dat er minder inzamelingsmiddelen in de openbare ruimte nodig zijn. Minder inzamelmiddelen betekent meer minder beslag op de (openbare) ruimte, maar ook minder CO2-uitstoot tijdens de productie van de containers. Bij elkaar opgeteld leidt dit tot een significante vermindering van de CO2-uitstoot per ingezamelde kilo afval.

productie perscontainer nederland

Lange levensduur van de ondergrondse perscontainer

Sidcon ontwerpt en bouwt al sinds 2008 ondergrondse perscontainers. Van de allereerste modellen zijn er nu, uit 2008, nog steeds een aantal in bedrijf. Door de jaren heen zijn er veel verbeteringen doorgevoerd, hierdoor kunnen wij nu vijf jaar garantie gegeven op een ondergrondse perscontainer. De levensduur van de huidige generatie ondergrondse perscontainer ligt tussen de 12 en 15 jaar. Vanaf 2023 is het mogelijk om oude ondergrondse perscontainers te refurbishen. Hierdoor wordt de levensduur verder verlengd waarmee de CO2-voetafdruk verder daalt.

Verbeteren van GFE-scheiding met de FRESHSTATION organic

De FRESHSTATION organic zorgt ervoor dat er meer GFE (Groente-, Fruit- en Etensresten) wordt ingezameld en dat het op een betere manier wordt gescheiden. De FRESHSTATION organic staat inpandig waardoor de afstand van voordeur tot inzamelmiddel korter wordt. Zo wordt de drempel om GFE gescheiden in te zamelen lager. En dankzij het koelingssysteem van de FRESHSTATION organic blijft de omgeving fris en hygiƫnisch.

De FRESHSTATION organic heeft een eigen website: https://freshstation.sidcon.nl/