Het ontwerp van de ondergrondse perscontainer

In 2008 heeft Sidcon de eerste ondergrondse perscontainer voor PMD geplaatst. Daar is in 20xx de ondergrondse perscontainer voor restafval bijgekomen en in 2019 de ondergrondse perscontainer voor OPK. Tussendoor is de perscontainer ontwikkeld welke een container automatisch kan legen, de Presstation Bin. Kwaliteit zit in details, dit hebben wij door de jaren ervaring en verbeteringen behaald. Een robuust design met weinig storingen.

Continue verbeteren

Een kwalitatief goed product wat betrouwbaar en lang meegaat heb je niet zomaar. Sinds 2008 verbeteren wij continue onze producten en ondersteunende diensten. In de eerste jaren waren er wekelijks verbeteren die doorgevoerd werden. De drive om een beter product op de markt te brengen heeft gebracht waar we nu zijn. Een door ontwikkelt en volwassen product. De loop of improvement gebruiken wij nog altijd, echter is deze tegenwoordig minder frequent. In bijgaand plaatje is de loop of improvement van onze perscontaienr visueel gemaakt.

Duurzaam ontwerp

Duurzaamheid en kwaliteit gaan hand in hand. De Sidcon perscontainer is robuust gebouwd waardoor deze lang meegaat met een minimaal aantal storingen. Wij geven ook niet voor niets 5 jaar! garantie. Uit de data van meer dan 1300 ondergrondse perscontainers blijkt dat ze gemiddeld één keer per jaar een storing hebben. Dit varieert van een lampje kapot tot een defecte motor. De levensduur van de huidige generatie ondergrondse perscontainer schatten wij tussen de 15 en 20 jaar. Uit praktijk cijfers is deze schatting ook zeer reëel, aangezien de eerste modellen uit 2008 in 2022 nog steeds draaiden.

Vanaf 2023 zal er ook de mogelijkheid zijn om een ondergrondse perscontainer te refurbishen. Daarnaast is er in 2022 een traject gestart om de CO² impact van de ondergrondse perscontainers tijdens de bouw te reduceren.

Productie en ontwerp in eigen huis

Korte lijnen zijn ontzettend belangrijk om snel verbeteren te kunnen signaleren en deze te kunnen doorvoeren. Daarom heeft Sidcon ontwerp, productie en service in eigen hand. Mede hierom zijn de ondergrondse perscontainers vandaag de dag zo robuust en hufterproof. De snelle leercurve heeft ons gebracht waar we zijn, en de drive om te verbeteren zit daardoor nu in onze cultuur verankerd.

 

Veiligheid voor alles

De ondergrondse perscontainer is uitvoerig CE getest en dit herhalen wij regelmatig. Het persgedeelte is ondergronds en is niet bereikbaar via de zijkanten van de zuil. Wanneer de ondergrondse perscontainer uit de grond wordt getild zorgt een veiligheidsvloer ervoor dat de beton put wordt afgedicht. Daarnaast is het stroompunt beveiligd en de zuil geaard.