Wat kost een ondergrondse perscontainer

De ondergrondse perscontainer vergt een wat hogere investering in vergelijking met een reguliere ondergrondse container maar verdient zichzelf in de juiste situatie snel terug. Meestal in een paar jaar, door de lagere legingsfrequentie, en soms zelfs al direct bij de installatie. Drie reguliere ondergrondse containers bijvoorbeeld hebben hogere aanschafkosten en een lagere capaciteit dan één ondergrondse perscontainer.

Goedkoper dan 3 reguliere ondergrondse containers

Wat een ondergrondse perscontainer precies kost is lastig te zeggen. In het vergelijk is het belangrijk de volledige kosten mee te nemen. Dus ook de betonput, het ingraven, de stroomaansluiting. Een uitgebreid kostenoverzicht met alle variabele is beschikbaar bij Sidcon. Uit het bijgaande overzicht is duidelijk zichtbaar dat één ondergrondse perscontainer kostenefficiënter is dan drie reguliere containers. Naast het voordeel van de kosten heb je meer capaciteit, en is er minder ruimte nodig. Op alle fronten winst! Neem voor een offerte of prijsindicatie contact op met Daan Janssen of Pieter van Ravensteijn.

kosten ondergrondse container vs perscontainer

De regel van 3

De totale eigendomskosten (TCO) van een container worden voor een groot deel bepaald door de inzamelkosten. Door de inzet van een ondergrondse perscontainer wordt het aantal ledigingen drastisch beperkt, met een factor 4 tot 10. Een vermindering van vier ledigingen per week betekent dat je over een periode van tien jaar ruim 2.000 ritten bespaart. De investering in een ondergrondse perscontainer wordt zo in een aantal jaren terugverdiend. Om eenvoudig te bepalen wanneer een ondergrondse perscontainer financieel voordeliger is, hanteren we de volgende regel: bij 3 containers op een rij óf bij wekelijks 3x legen, is het slim om een perscontainer van Sidcon te overwegen.

De ideale ondergrondse perscontainer locaties

De ondergrondse perscontainer wordt ingezet op locaties waar in een klein gebied grote hoeveelheden afval vrijkomt, zoals stadscentra, verzorgingstehuizen en hoog of stapelbouw. Maar ook locaties waarbij lange afstanden worden afgelegd per ledigingen. Denk hierbij aan vakantieparken of dorpen. Ook maken veel gemeenten gebruik van de ondergrondse perscontainers bij het centraal inzamelen van OPK en PMD. Centrale inzamelpunten worden druk bezocht waardoor er een hoge capaciteit gevraagd wordt. Op de pagina “ideale locaties voor ondergrondse perscontainers” worden de diverse locaties verder besproken.