Wat kost een ondergrondse perscontainer

In de juiste situatie levert de ondergrondse perscontainer heel veel op. Niet alleen in kostenbesparing doordat er minder geleegd hoeft te worden of er minder afvalinzamelingsmiddelen ingezet hoeven te worden.  Maar denk ook aan ruimtebesparing en minder belasting van de openbare ruimte waardoor er meer ruimte is voor groen. Maar ook in de toename van veiligheid en reductie van fijnstof van uitstoot door minder ledigingen.

De investering van een ondergrondse perscontainer

In bijgaand overzicht hebben wij de verschillende kosten van de ondergrondse perscontainer tegenover de kosten van een reguliere container gezet. Omdat iedere situatie anders is kunnen wij geen exacte getallen neerzetten. Het overzicht geeft wel een indicatie van de kosten en wat bij een installatie komt kijken. Aan de hand van dit overzicht is duidelijk zichtbaar dat bij 3 reguliere containers op een rij de ondergrondse perscontainer kosten efficiënter is. Neem contact op met Daan Janssen of Pieter van Ravensteijn om de investeringskosten voor jouw specifieke situatie te krijgen.

productie perscontainer

De regel van 3

Niet alle locaties zijn financieel haalbaar voor een ondergrondse perscontainer. De kunst is om eenvoudig te kunnen bepalen welke locaties wel interessant zijn. Uit berekeningen en in gesprekken met gebruikers blijkt de investering van twee tot drie reguliere ondergrondse containers hoger te zijn dan één Sidcon perscontainer. Ook wanneer je drie keer per week een ledigt is het financieel haalbaar om een perscontainer te overwegen.

Vandaar ook de regel van 3:
Bij 3 containers op een rij of bij 3 keer legen, is het slim om een Sidcon perscontainer te overwegen.

De ideale ondergrondse perscontainer locaties?

Veel voorkomende locaties voor de ondergrondse perscontainer zijn het centrum, hoogbouw locaties, wijken met gestapelde bouw, verzorgingstehuizen of bij centraal inzamelen van PMD of OPK. Maar denk ook aan afgelegen locaties waarbij rijafstanden lang zijn: vakantiehuizen, jachthavens en afgelegen dorpen.

Dit zijn allemaal locaties waar een hoge capaciteit wordt gevraagd en waar de wens er is om de ledigings frequentie omlaag te brengen. Of beiden, zoals in een (oude) stadskern.

Op de webpagina “de ideale ondergrondse perslocaties” worden de diverse locaties verder besproken.

perscontainer in amsterdam

Wat levert een ondergrondse perscontainer op

De ondergrondse perscontainer levert verschillende voordelen op. Meer ruimte, meer groen, minder verkeer, minder fijnstof uitstoot, minder kosten. Onderstaande een berekening wat 3x per week ledigen kost.

50 weken x 3 keer legen = 150 ledigingen in een jaar. De kosten per lediging zijn € 40. Over 10 jaar tijd geeft dit een kostenpost van € 60.000. Wanneer er slechts 1x per 2 week wordt geledigd kom je uit op een besparing van € 50.000. Tel daarbij de investering van je huidige inzamelmethode op en er is een behoorlijke ruimte om te investeren.

Wanneer er gekeken wordt naar drie reguliere containers op een rij kom je al gauw op een investering tussen de € 30.000 en 36.000.