Eindhoven breidt sterk uit met ondergrondse perscontainers 

Cure is groot voorstander van de Presstation Pro

In Eindhoven en omgeving is de ondergrondse perscontainer erg gewild. “Voor 2020 hadden we er al 35 in gebruik”, zegt Cure-directeur Frans van Strijp. “We hebben nu een aanbesteding aan Sidcon gegund voor nog eens 60 exemplaren. Dat is een flinke uitbreiding.” Cure is (in 2020) ook een van de eersten die de nieuwe ondergrondse perscontainer voor oud papier en karton gaat uitproberen. Van Strijp heeft er alle vertrouwen in dat de pilot slaagt.  

Cure, het afvalsamenwerkingsverband voor de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo en Valkenswaard, is groot voorstander van de ondergrondse perscontainer. “Rond de millenniumwisseling voerden wij de gewone ondergrondse container in”, vertelt Van Strijp. “Dat was al een hele verbetering, want we wilden af van de zakken op straat.” Maar de ondergrondse perscontainer bleek nog weer een belangrijke stap vooruit. “Door het persmechanisme krijg je een veel grotere capaciteit. Dat is vooral heel prettig in de binnensteden, waar vanwege bekabeling en dergelijke vaak maar plaats is voor één container.” 

Sidcon Cure ondergrondse perscontainers Eindhoven

Nagenoeg geen storingen 

Met de laatste aanbesteding erbij hebben Eindhoven, Valkenswaard en Geldrop-Mierlo straks de beschikking over bijna honderd ondergrondse perscontainers. Ze worden gebruikt voor rest- en pmd-afval. Waarom Cure voor Sidcon koos? “De kwaliteit van die containers steekt met kop en schouders uit boven die van andere leveranciers”, zegt Van Strijp stellig. “We hebben nagenoeg geen storingen, het is gewoon een heel goed product.” Ook over het bedrijf zelf is Van Strijp zeer te spreken. “De mensen van Sidcon regelen alles, je hebt nergens omkijken naar. Ze denken ook goed mee. Wij hebben in Eindhoven en omgeving een eigen herkenbare zuil op de ondergrondse containers. Die inworpzuil hangt een beetje voorover en is karakteristiek voor het inzamelgebied van Cure. Het was voor Sidcon geen enkel probleem om de ondergrondse perscontainers met deze speciale zuilen te leveren. Daar doen ze niet moeilijk over, dat maken ze gewoon.” 

Meer karton 

Ook van de pilot met de nieuwe perscontainer voor oud papier en karton heeft Van Strijp hoge verwachtingen. “We zamelen het oud papier nu hoofdzakelijk los in, soms met de hulp van verenigingen. Daar willen we vanaf, van al die dozen en zakken op straat. Omdat er steeds meer karton bij het oud papier zit, we zijn immers een land van alles thuis laten bezorgen, is een perscontainer heel geschikt. Het zorgt voor meer capaciteit en je hoeft de container minder vaak te legen. Als de pilot bevalt, gaan we het grootscheepser aanpakken met de ondergrondse perscontainers voor papier en karton.”      

Sidcon is volgens Van Strijp niet alleen een betrouwbare maar ook een innovatieve partner. “Met zo’n perscontainer voor papier en karton zijn ze, voor zover mij bekend, de eerste. Ze zijn kennelijk ook bezig met het ontwikkelen van een ondergrondse perscontainer gecombineerd met laadpaal voor elektrische voertuigen. Heel slim. Er moet toch al stroom heen, naar zo’n container, daar kun je natuurlijk meer dingen mee doen.”  

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de voordelen voor uw specifieke duurzame afvalinzamelingsvraag. Al meer dan 100 gemeenten gingen u voor.

 

Deel dit bericht op: