Vacature Dealer Manager Export

07-06-2021

Werken binnen Sidcon Milieutechniek betekent werken in een innovatief, snelgroeiend bedrijf in duurzame recyclingoplossingen. Binnen Sidcon Milieutechniek tref jij een plek met collega’s met hart voor de zaak, die met elkaar de schouders eronder zetten. Een plek waar een ieder zich constant bezig houdt met het ontwikkelen van nieuwe producten en het doorvoeren van verbeteringen op het gebied van techniek en duurzaamheid. Sinds enige jaren is Sidcon ook actief op de buitenlandse markt. Als Dealer Manager Export een gelukje om elke dag te mogen werken met zulke mooie producten! 

De functie: Als Dealer Manager Export ligt je voornaamste focus op het onderhouden van contacten met internationale samenwerkingspartners; het dealernetwerk. Doelstellingen behalen en het partnerschap naar een hoger niveau brengen zijn jouw prioriteiten. Je bent niet bang om creatief en buiten de gebaande paden te denken en zorgt dat je weet wat er in de markt speelt. 

Deze functie valt direct onder verantwoording van de Directie en aan hen rapporteer je. Echter, door jouw ervaring en persoonlijkheid weet je zelfstandig invulling te geven aan jouw rol. Je werkt nauw samen met jouw collega Accountmanagers, die zich voornamelijk bezig houden met het uitbreiden en beheren van het Nederlandse netwerk. 

Je dagtaken bestaan uit;

  • Het onderzoeken van nieuwe afzetmarkten buiten Nederland;
  • Het onderhouden van contacten met alle betrokken partijen; dealers, servicepartners en klanten;
  • Het signaleren van nieuwe kansen in de markt;
  • Verzorgen van de juiste technische- en verkoopdocumenten aan dealers;
  • Service en onderhoud coördineren voor in het buitenland geplaatste producten;
  • Het ondersteunen van dealers bij het uitbreiden van offertes; 
  • Garantietrajecten in goede banen leiden. 

Het betreft een fulltime functie, waarbinnen internationaal reizen (enkele dagen) incidenteel voor komt.

&Jij?: Je komt het beste tot je recht in deze functie wanneer je beschikt over HBO werk- en denkniveau en affiniteit hebt met techniek. Goed kunnen onderhandelen, presenteren en beïnvloeden op directieniveau maken jou een sterke kandidaat. Je voelt je thuis in een snel veranderende omgeving en kunt hiermee, vanwege jouw planmatige inzicht, goed uit de voeten. Het onderhouden van vele contacten is voor jou geen probleem, maar een uitdaging! Voor afgesproken resultaten neem je verantwoordelijkheid en beloftes kom je na. Jij wordt niet voor niets omschreven als een betrokken, integere en resultaatgerichte collega. 

Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is vanwege het internationale karakter van de functie een vereiste. Kennis van overige talen is een pré. In bezit zijn van een geldig rijbewijs B is eveneens een vereiste. 

&Wij?: Je komt te werken in een organisatie met circa 15 collega’s. Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk speerpunt binnen de organisatie en duurzaamheid neemt in het productgamma een belangrijke plaats in. Naast een goede werksfeer en goede arbeidsvoorwaarden binnen het cao Metaalbewerkingsbedrijven kun je rekenen op gedegen ondersteuning vanuit de Directie. Je start direct in dienst van de opdrachtgever en streeft samen naar een langdurige, succesvolle samenwerking. 

&Zo Arbeidsbemiddeling voert namens Sidcon Milieutechniek het werving- en selectieproces voor deze vacature. Voor meer informatie en bij interesse kunt u contact opnemen met Sanne Claassen- van Daal