India

SIDCON & ISWA ONDERSTEUNEN SCHOLARSHIP PROGRAMM IN BANGALORE, INDIA

Duurzaam ondernemen: kijken naar wat je kan doen voor de maatschappij

Wij hebben maar geluk! Het afval wordt voor ons opgehaald, het enige wat wij hoeven te doen is het afval in de juiste bak te gooien. In andere landen werkt het vaak anders. Sidcon omarmt het project van ISWA Scholarship om kinderen die op de vuilnisbelten in Bangalore India werken te ondersteunen en op te leiden.

Informal waste workers

De kinderen die afval sorteren worden informal waste workers genoemd. Bij informal denk je aan informeel, gezellig en plezier. Echter is het leven voor hun hard, vies en gevaarlijk. er moet gewerkt worden om het gezin financieel te ondersteunen.

ISWA scholarship verzorgt opleiding, boeken, kleding en eventueel een vergoeding aan de familie voor verloren inkomsten. Dit met als doel het gezin verder te helpen en de kinderen te onderwijzen zodat ze kunnen studeren.

Sidcon ondersteunt 56 kinderen in de leeftijd tussen 3-11 jaar in basis onderwijs. 8 kinderen tussen de 10 en 16 jaar in hun vervolgopleiding.

De organisatie van Timothy Bouldry

Timothy is oorspronkelijk een fotograaf uit New York. De laatste twee jaar woonde hij in Nicaragua, dichtbij een stortplaats voor afval waar kinderen op wonen. Hij fotografeert al 8 jaar over ongereguleerde afvalplaatsen. De drang om meer te doen werd steeds groter. Zijn ISWA Scholarship zorgt er nu voor dat kinderen een kans krijgen op een nieuw leven met eten, verzorging en vooral onderwijs.

Meer weten over het project: website van ISWA