Sidcon primeur in Cannes

4 ondergrondse perscontainers in Frankrijk

In Nederland hebben al veel gemeenten en overheids-gedomineerde afvalinzamelaars kennis gemaakt met onze innovatieve en duurzame producten. Maar in Ville de Cannes, Frankrijk heeft Sidcon een primeur. De eerste ondergrondse Sidcon perscontainers in Cannes! In de gerenoveerde en gerestaureerde Rue Félix  Faure hebben wij in augustus, in samenwerking met Vconsyst France, maar liefst vier Presstation Pro´s geplaatst. Onze perscontainers werden officieel in gebruik genomen door de enthousiaste burgermeester van Cannes, David Lisnard.

Frankrijk maakt op het gebied van afvalinzameling momenteel een inhaalslag. In de toeristische gebieden, waaronder Cannes, kampt men in de zomer met te weinig capaciteit om al het afval van de bezoekers te kunnen verwerken. Wanneer je als stad dan de mogelijkheid hebt om 10x zoveel afval per keer in te zamelen op een locatie, pak je die kans uiteraard met beiden handen aan.

De Rue Félix Faure is een drukke straat met veel restaurants die door toeristen en congres bezoekers gebruikt wordt. Tot voor kort werd het afval in rolcontainers verzameld en in het hoogseizoen wel 6 x per dag geleegd, oftewel ruim 40 x per week. De ondergrondse perscontainer van Sidcon blijkt een perfecte uitkomst om dit afval probleem in Cannes op te lossen.

Zo zijn er 2 perscontainers voor verpakkingsafval geplaatst. En 2 perscontainers voor restafval. Deze worden nu op basis van een online vulgraadmelding nog maar 2 x per week geleegd. Uiteraard is dit een grote kostenbesparing op transport maar het zorgt ook voor veel minder overlast in deze mooie omgeving. Tot slot zorgt het gebruik van de ondergrondse perscontainers ervoor dat de bovengrondse containers weggehaald zijn, waardoor er veel meer ruimte is ontstaan.

De gemeente Cannes heeft aangegeven erg blij te zijn met deze innovatieve oplossing. 

In Nederland is de ondergrondse perscontainer van Sidcon in nauwelijks tien jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol product. Sinds 2018 ontdekken ook andere landen het voordeel en het gemak van deze publieke afvalcontainer. Inmiddels zijn internationale steden als Copenhagen (Denemarken), Bergen (Noorwegen), Hamburg (Duitsland) en Cannes (Frankrijk) het Nederlandse voorbeeld gevolgd. Zij hebben een of meerdere containers van Sidcon in hun openbare ruimte geplaatst. In Cannes staan er maar liefst vier op de bekende boulevard. “Een mooier visitekaartje kun je niet bedenken”, aldus Sidcon-directeur Siderius.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de voordelen voor uw specifieke duurzame afvalinzamelingsvraag. Al meer dan 95 gemeenten gingen u voor.

Deel dit bericht op: