Papier

Nederland is een koploper op het gebied van de recycling van papier en karton. Wij zamelen ongeveer 85% gescheiden oud papier en karton in. Kranten, reclamefolders, enveloppen, papieren verpakkingen, kartonnen dozen en wc-rolletjes mogen allemaal bij het papierenafval. Maar ook schrijfpapier met nietjes of stapels papier voorzien van een paperclip of plakbandje mogen gewoon bij het oud papier.

95 kg papier per persoon
Wanneer er veel papier en karton in de restafvalcontainer verdwijnt is dit niet alleen onvoordelig voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Restafval is namelijk een dure afvalstroom, dus deze kan het best zo klein mogelijk gehouden worden. Papier en karton daarentegen is goedkoop afval om af te laten voeren. We gebruiken ongeveer 95 kg papier per persoon per jaar. 75 kg daarvan gooien we na gebruik weg. (bron: papierenkarton.nl)

Voordelen
Onze Presstation Pro, dé ondergrondse perscontainer, zamelt 5 x zoveel meer papier in dan een gewone ondergrondse container. Vandaar dat de aanschaf van deze innovatieve afvalinzamelingsoplossing om meerdere redenen een voordeel oplevert. Minder kosten, minder ledigingen en dus minder transportbewegingen en dus ook minder belasting voor het milieu.

Slimme container voor papierafval

Presstation Pro

Ondergrondse perscontainer papier

Grootste capaciteit