Ondergrondse persen in Bergen

Het Noorse Bergen ervaart de voordelen van de Sidcon containers

Langere rijafstanden zijn in Noorwegen gebruikelijk maar zorgen voor hoge inzamelkosten. Minder ledigingen met minder containers zorgt voor een veel hogere efficiency en lagere kosten. In de gemeente Bergen, Noorwegen hebben ze daarom gekozen voor de ondergrondse perscontainers van Sidcon. In samenwerking met Strømbergs Plast is de Sidcon Presstation Pro container geplaatst.

Ondergrondse perscontainer Bergen, Noorwegen | Sidcon

Grote steden lopen allemaal tegen hetzelfde afvalprobleem aan, namelijk: gebrek aan ruimte. En daar komt Sidcon om de hoek kijken. Onze ondergrondse perscontainer Presstation Pro, passen in het nette straatbeeld waar veel gemeentes tegenwoordig naar streven. Daarnaast helpt een ondergrondse perscontainer bij het verminderen van de kosten op het gebied van het inzamelen van afval. Met name in Noorwegen is dit gunstig, wetend dat de afstanden hier relatief langer zijn dan in Nederland. Door middel van een ondergrondse perscontainer is het aantal ledigingen minder, waardoor afval-inzameldiensten minder vaak deze afstand hoeven af te leggen. Wat natuurlijk CO2 uitstoot enorm verminderd. Hierdoor wordt het werk efficiënter en worden kosten gereduceerd.

In de gemeente Bergen in Noorwegen is men in 2018 de ondergrondse perscontainer gaan gebruiken. In deze gemeente is de BIR AS is verantwoordelijk voor de afvalinzameling van 360.000 inwoners, waaronder de gemeente Bergen samen met nog 8 andere gemeenten. In samenwerking met de Noorse firma Stromberg Plast zijn de ondergrondse perscontainers geleverd en geïnstalleerd.

De ondergrondse perscontainers kunnen gebruikt worden voor restafval en verpakkingsafval en zorgen voor een efficiënter afvalinzameling. Er kan tot wel 10x meer afval in dan in een gewone ondergrondse container. Door het gebruik van hetzelfde Metro design van de inwerpzuilen ontstaat een mooi uniform beeld.

In Nederland is de ondergrondse perscontainer van Sidcon in nauwelijks tien jaar tijd uitgegroeid tot succesvol product. Sinds 2018 ontdekken ook andere landen het voordeel en het gemak van deze publieke afvalcontainer. Inmiddels zijn internationale steden als Copenhagen (Denemarken), Bergen (Noorwegen), Hamburg (Duitsland) en Cannes (Frankrijk) het Nederlandse voorbeeld gevolgd. Zij hebben een of meerdere containers van Sidcon in hun openbare ruimte geplaatst. In Cannes staan er maar liefst vier op de bekende boulevard. “Een mooier visitekaartje kun je niet bedenken”, aldus Sidcon-directeur Siderius.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de voordelen voor uw specifieke duurzame afvalinzamelingsvraag. Al meer dan 95 gemeenten gingen u voor.

Deel dit bericht op: