Gemeente Oldambt start met Presstation Compact!

perscontainers voor hoogbouw in Scheemda en Winschoten

Op maandag 15 oktober nam wethouder Bard Boon van gemeente Oldsambt, de eerste perscontainer voor plastic, metaal en drankenkartons (PMD) in gebruik. De perscontainer wordt getest voor de inzameling van PMD-afval bij hoogbouwwoningen.

De nieuwe perscontainers staan aan de Oude Rijksweg in Scheemda en aan de Willem de Zwijgerlaan in Winschoten. De bewoners van de hoogbouwwoningen op deze locaties gebruiken nu nog plastic zakken voor hun PMD-afval en zetten die eens in de drie weken aan de weg.

Met de komst van de perscontainers hoeven ze hun PMD-afval niet meer op te sparen, maar kunnen ze de volle zakken meteen in de container gooien die in de centrale hal staat. Het gebruik van de perscontainers is een proef. Met de proef wil de gemeente de inzameling van PMD-afval eenvoudiger maken voor mensen die in een hoogbouwwoning wonen. Aan het eind van het jaar wordt de proef geëvalueerd en besloten of de nieuwe containers blijven staan. Ook is de uitbreiding van het aantal perscontainers een mogelijkheid.

Deel dit bericht op: